Esteticul nu este rupt de cognitiv. Întreaga experiență a cunoașterii umane arată că o anumită încredere în simplitatea ascunsă a lumii îi ghidează atât pe savant cât și pe artist- Solomon Marcus

joi, 13 octombrie 2011

Superficia in noul cod

Observ cu bucurie ca întrebarea mea despre transmiterea superficiei o data cu imobilul a primit răspuns  în noul cod civil.


art 693 alin 2 c civ (actualul c civ)


Dreptul de superficie se dobândește în temeiul unui act juridic prin care proprietarul intregului fond a transmis exclusiv constructia ori a transmis terenul și construcția, în mod separat către două persoane, chiar dacă nu s-a stipulat expres constituirea superficiei.


Asta ar însemna ca atunci cand dobînditorul construcției din situația analizată transmite construcția, transmite și superficia în mod necondiționat? - aparent raspunsul e nu pentru ca nu este ”proprietarul întregului fond”


Zicea cineva că vor apărea unele probleme legate de folosirea noțiunii de proprietar în loc de cea de stăpân.....cred ca aici noțiunea de ”proprietarul fondului” trebuie interpretată în sensul ”stăpân” pentru a se putea face  aplicarea regulii stabilite în art. 693 c civ și în cazul prezentat de mine (mă gîndesc că se poate aplica pp identității de rațiune)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu